Nieuws

Hermans Glasprojecten uit Zwanenburg heeft als afronding van het One-XS project op Schiphol een beloopbare glazen vloer en twee brandwerende glazen wanden geleverd. Het bedrijf is kind aan huis op onze nationale luchthaven en werkt er veelal werkt in opdracht van Volker Wessels Bouw. In het voorjaar van 2015 leverde en monteerde Hermans een grote variatie aan glas voor One-XS, de centrale toegang en securitycontrole die sinds juni 2015 in gebruik is. Het bedrijf wist onder moeilijke omstandigheden, grote tijdsdruk en de hoogste eisen qua kwaliteit en veiligheid aan de wensen van Schiphol en de aannemer te voldoen.

Het laatste deel van het werk aan One-XS betrof de glazen vloer op de eerste verdieping en een aangrenzende glazen brandwerende wand, beide in één constructie bij een karrenlift. De vierzijdig op een staalconstructie opgelegde glazen vloer is gemaakt in een voormalige vide en belangrijk om redenen van lichttoetreding. De vloer bevindt zich in het openbare vertrekgebied en is extra zwaar uitgevoerd in een gelaagd geharde samenstelling van 15.15.12/8. Het glas heeft een matte anti-slip toplaag  van 12 millimeter Yorglas Diamond Lux met antislip kwaliteit R9. De glazen vloer bestaat uit 36 platen met een totaal gewicht van 8.750 kilogram. De zwaarste plaat telt 330 kilogram. Ter plaatse van de lift zijn ook de EW60 minuten brandwerende glazen wanden geplaatst. De montage gebeurde onder regie van Hermans door Glassolutions Saint-Gobain. Het toegepaste glas is SGG Contraflam Structure 60. Het gaat om een glaswand van 4.150 x 12.150 millimeter over drie verdiepingen vanaf de kelder tot en met de eerste verdieping en een wand van 4.150 x 9.600 millimeter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.