Nieuws
hedendaagse glaskunst
Black Rock Unfolding van Warner Berckmans

Op 1 februari wordt in Hasselt (B) een nieuwe galerie geopend die gespecialiseerd is in hedendaagse glaskunst. Deze Schiepers Gallery draagt de naam van de oprichtster Sue Schiepers (1973) die een internationale expertise in deze sector heeft en een platform wil ontwikkelen voor hedendaagse glaskunst.

Sue Schiepers heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vervolgens heeft ze een postgraduaat gevolgd in Business Economics in Leuven alvorens een Master in Art Business te behalen aan de Universiteit van Manchester (in partnerschap met het Sotheby’s Institute of Art) en een Executive MBA aan de Antwerp Management School. Ze is haar carrière begonnen in de economische sector alvorens aan de slag te gaan bij Würth Belux, waar ze verantwoordelijk was voor de programmatie van de tentoonstellingen van het Kunstforum Würth Turnhout. Door deze ervaring heeft ze besloten zich te richten op een carrière in de culturele sector. Ze lanceert zich vervolgens als onafhankelijke consultant in de kunsthandel. Onder de naam ‘Schiepers Art Collections Consultancy’, werkte ze voor verschillende culturele organisaties. Door haar eigen galerie op te richten kan Schiepers zich volledig wijden aan haar passie. Haar ervaring als expert in de kunstmarkt heeft haar ertoe gezet te kiezen voor hedendaagse glaskunst als specialisme van de galerie, een gebied dat nog niet zo bekend is en ondervertegenwoordigd is in België.

De galerie is volgens Schiepers de eerste en enige galerie in België die uitsluitend hedendaagse kunstwerken voorstelt in glas. ‘De opening vult een leemte in het Belgische artistieke landschap’. Jaarlijks zullen zes tentoonstellingen worden georganiseerd en de galerie wil eveneens actief samenwerken met Belgische en buitenlandse musea en academies die actief zijn in de sector. De eerste tentoonstelling, ‘Kennismaking I: Belgische Glaskunstenaars’, opent haar deuren op 1 februari met werk van de volgende kunstenaars: Giampaolo Amoruso, Warner Berckmans, Wouter Bolangier, Alexander Ketele, Edward Leibovitz en Ilse Van Roy.

Foto: Luc Piron, Schiepers Gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.