Nieuws
binnenlader
De nieuwe 23 meter lange binnenlader van Sedak

Het Duitse Sedak heeft een binnenlader op maat laten maken voor het transport van grote glasformaten. De binnenlader meet 23 meter, heeft een capaciteit van 20 ton en kan glaspanelen tot de maximale afmetingen van 3,3 x 16 meter vervoeren. De megatrailer onderscheidt zich door z’n bestuurbare achteras die de truck in staat stelt krappe bochten te ronden, zoals rotondes. De binnenlader kan autonoom de weg op zonder escorte.

Sedak en haar dochterbedrijf Seele staan bekend als producenten van grote formaten isolatie- en triple glas. Zo maakt de groep gebruik van een LiSEC isolatieglaslijn voor de productie van isolatie- en triple glas. Deze lijn heeft een lengte van 145 meter en een laadvermogen van 450 kg per strekkende meter voor glas tot 3,2 x 15 meter tot 7 ton. Ook heeft Sedak de grootste glasprinter ter wereld in gebruik, de AR18000 van Dip-Tech, geschikt voor het keramisch printen van glas tot 3,6 x 18 meter. De aanschaf van de enorme binnenlader ligt hier in het verlengde van. ‘Het is ons doel om glas op grootformaat wereldwijd beschikbaar te maken; zo snel mogelijk en op de meest efficiënte manier’, zegt Andreas Wenninger, hoofd Engineering van Sedak. ‘Dankzij de nieuw ontwikkelde bestuurbare achteras blijft de truck bestuurbaar, ondanks zijn lengte. De logistiek voor een glaspaneel op grootformaat werkt nu net als die voor glas op jumboformaat. Laden en lossen met behulp van een A-bok in plaats van met een kraan. Dat is niet alleen minder tijdrovend maar minimaliseert ook de kans op breuk.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.