Nieuws
Recyclingbijdrage

Vlakglas Recycling Nederland heeft in januari het Grondstoffenakkoord mede ondertekend. Dit akkoord op initiatief van het kabinet markeert het startpunt om gezamenlijk aan de slag te gaan en oplossingen te bieden voor belemmeringen die de overgang naar een circulaire economie nu nog in de weg staan.

Met de oprichting van Vlakglas Recycling Nederland in 2002 is er door de glasindustrie een belangrijke stap gezet om vlakglas circulair te maken. Glas is een uitstekende grondstof om her te gebruiken. Zonder verlies van kwaliteit kan het keer op keer gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Zo wordt vlakglas steeds opnieuw ingezet als grondstof voor nieuw vlakglas, holglas of glaswol.

Het programma Nederland Circulair in 2050 geeft richting aan wat we moeten doen om zuiniger en slimmer met onze grondstoffen, producten en diensten om te gaan en zo de ambitie van het kabinet – Nederland circulair in 2050 – te behalen. Er gebeurt al heel veel op circulair gebied, maar er is nog meer nodig en het moet en kan sneller. Het Grondstoffenakkoord moet die versnelling bewerkstelligen. Vlakglas Recycling Nederland ziet de ondertekening ‘als een goede zaak om, samen met de andere ondertekenaars, de transitie naar een circulaire economie te versnellen en uiteindelijk te voltooien.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.