Nieuws
Pilkington

In Londen zijn de BREEAM Awards 2017 uitgereikt in negen categorieën. Pilkington leverde het glas voor drie van de zes Nederlandse winnaars. ‘Die tonen de koppositie van de Nederlandse architectuur op het gebied van BREEAM’, aldus het bedrijf uit Enschede.

De BREEAM Awards 2017 worden uitgereikt aan gebouwen die in 2016 een BREEAM certificaat hebben gekregen. De verscheidenheid aan sectoren levert een gevarieerd overzicht van de verschillende duurzame gebouwen op. Gebouwen van Bol.com, TU Eindhoven, Geelen Counterflow, Energy Academy Europe, Royal Agio Cigars en Heuvel Eindhoven wonnen ieder een van de internationale prijzen voor duurzame gebouwen.

Het is voor het tweede jaar op rij dat de Nederlandse inzendingen zo succesvol zijn. In 2016 wonnen drie projecten een BREEAM Award. Pilkington Nederland leverde de beglazing voor:

  • Bol.com Fullfilment Center Waalwijk, Categorie Industrial
  • Energy Academy Europe, Categorie Mix Use and Other (gedeelde eerste plaats)
  • Royal Agio Cigars, Categorie Mix Use and Other (gedeelde eerste plaats)

In het Fullfilment Center van Bol.com zijn 104 Screenline glaspanelen toegepast. Mede door de zonwering tussen het glas wist dit project een BREAAM Outstanding-certificaat te behalen voor het ontwerp.

De naam van Pilkington is overigens gewijzigd. Pilkington Benelux B.V. heet voortaan Pilkington Nederland B.V. De naamswijziging is puur statutair. Dit houdt in dat voor klanten en medewerkers alleen de naam verandert. Alle contactgegevens en -personen en bijbehorende telefoonnummers en e-mailadressen blijven net als de website gewoon bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.