Nieuws
vlakglas

Guardian Glass is de voorbereidingen gestart voor de bouw van een tweede floatglasfabriek in Polen. Het concern investeert 1,5 miljoen dollar in het technisch ontwerp en site-inspecties. Guardian heeft reeds een floatglasfabriek in Czestochowa en de tweede wordt naar verwachting begin 2019 in gebruik genomen. De locatie is nog niet bekend. De nieuwe fabriek zou 1000 ton floatglas per dag moeten kunnen produceren en over een magnetroncoater moeten beschikken. Doel: productie van energie-efficiënt glas voor klanten in Polen en de omliggende landen. Uitbreiding van de capaciteit is noodzakelijk om ‘te kunnen blijven beantwoorden aan de groeiende vraag naar gecoate en bewerkte glasproducten in zowel de bedrijfs- als de private sector’, aldus Guardian.

De bestuursvoorzitter en CEO van Guardian Glass, Kevin Baird, zegt dat de mogelijke investering een bijkomend bewijs is voor het vertrouwen van Guardian in zowel de regio als de toekomst van de glasindustrie: ‘Het potentieel voor een tweede floatglasfabriek in Polen zou goed passen in onze wereldwijde strategie en onze marketingoverwegingen. We hebben er het volste vertrouwen in dat we nieuwe kansen en bredere afzetkanalen zullen vinden voor onze glasproducten in Europa.’ De toenemende vraag naar glas wordt volgens Guus Boekhoudt, vice-voorzitter van Guardian Glass in Europa, gedreven door de algemene trend in Europa naar meer natuurlijk licht in zowel woningen als bedrijfsgebouwen. Ook de omschakeling in steeds meer woningen van dubbel naar driedubbel glas speelt in zijn ogen een rol. ‘Vermits Polen algemeen erkend wordt als het centrum van de Europese vensterfabricage voor woningen, is het een logische optie voor een nieuwe floatglasfabriek.’

Naast de productieplant in Czestochowa heeft Guardian Glass onder haar tien Europese vestigingen ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije, in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.