Nieuws
glasgevel
Foto: Marc Sourbron

Dankzij de bouw van het nieuwe Havenhuis in Antwerpen zijn stad en haven weer wat nauwer met elkaar verweven. De nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf zet de Port of Antwerp nu ook architecturaal op de wereldkaart. Met dank aan zijn intrigerend ontwerp en de imposante diamanten glasgevel van Saint-Gobain Glass.

Inventief en vooruitstrevend, zo mogen we het nieuwe Havenhuis gerust bestempelen. Functionaliteit was immers niet de enige bekommernis, het nieuwe gebouw moest een landmark aan de Antwerpse skyline worden. Begin 2009 viel de keuze op het ontwerp van Zaha Hadid Architects, waarbij de bestaande oude brandweerkazerne aan Kaai 63, beschermd sinds 2000 en niet zo ver van het oude Havenhuis, helemaal werd geïntegreerd in het nieuwe hoofdkantoor.

Lees het volledige artikel in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (nummer 2 – april 2017) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.