Nieuws
Thermobel TOP
Foto: Tycho Müller

Royal Agio Cigars, familiebedrijf uit Duizel, heeft haar bestaande kantoorgebouw gerenoveerd tot nieuw hoofdkantoor, in combinatie met de bouw van nieuwe productiehallen. Het pand is zo goed als CO2-neutraal en is bekroond met de hoogst haalbare BREEAM score: ‘outstanding’. AGC Glass leverde het glas: Thermobel TOP 1.1 isolatieglas in diverse varianten, waaronder semi-structureel en letsel- en doorvalveilig, en Thermobel Pyropane brandwerend glas in doorvalveilige en letselveilige uitvoering. Totaal gaat het om 1.150 vierkante meter beglazing.

Paul Goltstein, architect van Bo.2 uit Vught: ‘We hebben de gevel van het pand ontworpen vanuit een optimale verhouding tussen open en gesloten. Helderheid is immers ook één van de kernwaarden die Agio Cigars ons meegegeven heeft. Van buiten naar binnen oogt de gevel transparant, terwijl men van binnen naar buiten toch geborgenheid ervaart. Ook het interieur van het gebouw wilden we zo open mogelijk houden. Zo hebben we veel transparante binnenwanden toegepast. Het zorgt voor een optimaal werkklimaat. We hebben de duurzaamheidslat hoog gelegd. Zo is er gewerkt met materialen die zo weinig mogelijk milieubelastend zijn en is het oude hoofdkantoor qua constructie voor 99 procent hergebruikt. Hetzelfde geldt voor de delen van de gesloopte fabriek. Verder is er goed nagedacht over optimale luchtverversing, temperatuurregeling en voldoende lichtopbrengst met zo weinig mogelijk energieverbruik. Ook Thermobel Top draagt daar flink aan bij.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.