Nieuws
familiebedrijf

Familiebedrijven, blijkt uit onderzoek, scoren hoog als maatschappelijke onderneming. Ook blijken ze veel aandacht te hebben voor duurzaamheid. Twee jonge onderzoekers willen er achter komen wat dat ‘goede gedrag’ in de praktijk te maken heeft met de waarden die in het familiebedrijf gelden. De twee onderzoekers zijn de studenten Geurt van Assen (Bedrijfseconomie) en Rosemarie Steenbeek (Small Business and Retail Management), die afstuderen bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim. Het onderzoek gaat enerzijds over de relatie tussen waarden en duurzaam ondernemen binnen familiebedrijven en anderzijds over de relatie tussen subsidies en duurzaam ondernemen.

Uit de nieuwste cijfers van het CBS (uitgegeven op 21-04-2017) blijkt opnieuw dat familiebedrijven de ruggengraat van de Nederlandse economie vormen. Daarbij geeft de literatuur aan dat familiebedrijven niet enkel belangrijk zijn voor de economie, maar ook maatschappelijk betrokken zijn. De maatschappelijke betrokkenheid van familiebedrijven is onder andere terug te zien in het duurzame gedrag dat zij vertonen. Van Assen en Steenbeek onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt. Hiertoe hebben zij een enquête opgesteld. Ze zoeken ondernemers in een familiebedrijf om die enquête in te vullen. De gegevens worden anoniem verwerkt. De invullers die daar prijs op stellen krijgen de informatie teruggekoppeld.

Dit is de link naar de enquête

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.