Nieuws
floatglas

Guardian Industries heeft de investering goedgekeurd voor een tweede, bijkomende fabriek voor floatglas en gecoat glas in Polen. De fabriek in Czestochowa komt voort uit de groeiende vraag naar floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten in Europa. De nieuwe fabriek zal naast de bestaande fabriek komen te liggen. De floatlijn daarvan zal begin 2018 worden verbeterd waardoor de productiecapaciteit ervan zal toenemen.

Naar verwachting zal de site in het derde kwartaal van 2019 operationeel zijn. De voorbereiding en uitvoering zijn inmiddels gestart. De fabriek zal 1.000 ton glas per dag produceren en werkgelegenheid bieden aan 150 mensen. Kevin Baird, voorzitter en CEO van Guardian Glass: ‘De nieuwe fabriek betekent de grootste greenfieldinvestering in de geschiedenis van Guardian Glass en zal ons verder positioneren als de toonaangevende producent van veiligheidsglas en energie-efficiënte glasproducten met hoge prestaties voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Europa.’ Guus Boekhoudt, vice president van Guardian Glass in Europa vult aan: ‘Wij kijken uit naar een blijvende groei in Polen en de naburige landen. De gecombineerde locatie van de twee fabrieken zal een competitieve en efficiënte structuur vormen, zodat een breed gamma glasproducten kan worden geleverd, wat ertoe bijdraagt om voor de lange termijn waarde te genereren voor onze klanten in de regio.’ Behalve de thuisbasis in Luxemburg en de fabriek in Polen heeft Guardian Glass onder haar tien Europese floatfabrieken ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije, in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.