Nieuws
Revit

RM Glas heeft het 3D ontwerpprogramma Autodesk Revit aangeschaft om te kunnen voldoen aan de eisen van aannemer BAM voor het leveren van het glas voor winkelcentrum Nieuw Hoog Catharijne. Met de investering van 15.000 euro is RM klaar voor BIM-projecten. In Utrecht leverde het bedrijf uit Nieuwegein onder meer winkelpuien, balustrades, schuifwanden en glaswanden.

Je moet het zien om het te geloven. Robbert Jan van der Sanden van RM scrolt over zijn computerscherm waarop alle glazen bouwdelen van Hoog Catharijne in 3D zijn afgebeeld. Hij zoomt in en haalt er een element uit. ‘Kijk dit is één van de balustraderuiten die we hebben geleverd. Ik kan hem hier ter plekke modelleren en terugplaatsen, maar al snel zal blijken dat de maatvoering niet klopt. Bleken fouten vroeger pas op de bouw, nu zijn ze al in het model zichtbaar.’ RM Glas is met Revit zijn tijd ver vooruit, zeker in de glaswereld. In gesprek met directeur Harry van Moorsel, werkvoorbereider Bert Peek en modelleur Van der Sanden blijkt wat met dit ontwerpprogramma mogelijk is en hoe RM het voor het eerst heeft ingezet bij de productie en montage van het glas voor Hoog Catharijne. ‘Met Revit zijn we klaar voor de toekomst.’

Lees het volledige interview over de werking van Revit in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

1 reactie op “RM Glas met Revit klaar voor de toekomst

  1. […] Of bekijk het artikel op de site van Glas in Beeld: Glasinbeeld.nl/rmglas […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.