Nieuws
glasportaal
Jur van der Kooij van VKO

VKO, ontwikkelaar van software binnen de glassector, en NED XL zijn een strategische samenwerking aangegaan op gebied van innovatie en softwareontwikkeling. Het eerste resultaat van de samenwerking is Glasportaal, een zogenaamd Software as a Service (SaaS) platform. Glasportaal sluit ‘naadloos’ aan op de software van VKO en geeft klanten van glasbedrijven inzicht in hun orders. Dit kan op een website en op mobiele apparaten. Het platform zal naast nieuwe meldingen en opdrachten ook services bieden in uitwisseling van gegevens met andere meldportalen en mobiele apparaten. VKO presenteert Glasportaal tijdens de SGA Vakdagen die momenteel plaatsvinden in de Evenementenhal in Gorinchem.

VKO Software & Services is meer dan 25 jaar actief als leverancier van project- en administratieve software voor de glasbranche. De onderneming biedt een totaal oplossing ter ondersteuning voor het gehele bedrijfsproces en sluit aan op financiële systemen zoals AccountView en Exact. NED XL ontwikkelt meer dan tien jaar softwareoplossingen voor uiteenlopende ondernemingen en levert diensten om versnelling te realiseren in innovatie processen. Met eigen ontwikkelcentra in Boekarest (Roemenië) en St. Petersburg (Rusland) wordt gewerkt aan online systemen, mobile apps en enterprise systemen voor zowel bestaande ondernemingen als ook startups op het gebied van logistiek, e-commerce en kunstmatige intelligentie.

VKO verstevigt door de samenwerking met NED XL naar eigen zeggen ‘haar leidende positie binnen de markt, brengt versnelling in haar productontwikkeling en kan beter inspelen op vragen vanuit de markt’. De samenwerking omvat tevens dat Marc van Gent als CTO is toegetreden bij VKO; hij zal zich richten op de ontwikkeling van mobile apps en Glasportaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.