Projectnieuws

Interior Glassolutions (IGS) uit Veenendaal heeft in Hoog Catharijne een bijzonder glazen waterornament gemaakt. Het ornament in Utrecht bestaat uit een glazen vloer van twee zijden die gebogen eindigen. Op de twee zijden staat 30 millimeter stromend water met daartussen een ‘droge’ glazen vloer waarop het publiek kan lopen, het zogeheten ‘Mosespad’. Het waterornament bevindt zich boven de Oude Gracht en is ontwikkeld en geëngineerd in samenwerking met architect DDOCK Amsterdam, opdrachtgever Klepierre en aannemer BAM Bouw en Techniek.

De glazen vloer heeft een belasting van 5,0 kN als eis. Onder de vloer loopt de Oude Gracht en straks varen boten onder het ornament door. De vloer bestaat uit vier maal 12 millimeter dik gehard glas, gelamineerd met Sentry folie. Het zogenaamde Mosespad is voorzien van antislip zeefdruk. Het gebogen glas is opgebouwd uit drie maal 12 millimeter gehard glas. De meest voorkomende glasmaat is 2.600 x 3.200 millimeter maar daarnaast zijn veel modellen toegepast. IGS heeft tevens het staalwerk, ondersteuningen en de goten geleverd en gemonteerd. Het werk is nog niet volledig afgerond. Zo wordt er nog verlichting aangebracht onder het glas. Ook wordt nog gewerkt aan het waterbassin waar doorheen de rondvaartboten gaan varen.

1 reactie op “Glazen vloer IGS boven Oude Gracht Utrecht

  1. bouwtechniek schreef:

    Deze glasconstructie bevindt zich niet boven de Oude Gracht, maar boven de Stadsbuitensingel, een paar honderd meter naar het westen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.