Nieuws
Glasartikelen
Rob van Aart, Corné Timmers en Sander Franken van Timmers.

In tegenstellingen tot onze eerdere berichten gaan de succesvolle labels Lanti en Glasartikelen.nl van Peter Timmers niet zelfstandig verder. De in 1996 opgerichte handelsonderneming integreert de twee onderdelen per 1 januari 2018. De drie bedrijven gaan verder onder de nieuwe handelsnaam Timmers. ‘Met deze fusie wordt het mogelijk binnen onze organisatie flexibeler, gestructureerder en efficiënter te werken. Een lang gekoesterde wens ingegeven door de harde groei van onze bedrijven gaat hiermee in vervulling’, aldus het bedrijf uit Oosterhout (NB).

Aanleiding voor de integratie is de snelle groei van Glasartikelen.nl de afgelopen twee jaar. ‘Dit in 2013 gestarte merk fungeert als link tussen de al bestaande bedrijven Peter Timmers en Lanti’, zo legt het bedrijf uit. ‘Lanti, opgericht in 2001, kreeg buiten de verkoop van glasbeslag ook steeds regelmatiger de vraag naar beglazingsmaterialen. Met het oog op het ontzorgen van de klant kon een verdere samenwerking tussen de bedrijven dan ook niet uitblijven.’ De voordelen van de samenvoeging zullen volgens Timmers direct door de klant gemerkt worden. Snellere communicatie, één binnendienst en het gaan werken met productspecialisten op het gebied van glas, glasbeslag en glasartikelen zijn hier voorbeelden van. Ook geeft Timmers aan dat leveringen met de eigen transportdienst ‘efficiënter en nog betrouwbaarder gaan verlopen’.

Corné Timmers is eigenaar van Timmers, hij nam in 1999 het stokje over van zijn vader Peter Timmers, grondlegger van het bedrijf. Over de inlijving van Lanti en Glasartikelen.nl zegt hij: ‘De afgelopen jaren is er in onze organisatie veel veranderd met de verhuizing naar de Krombraak in 2006 en vorig jaar met de uitbreiding door de aankoop van ons buurpand. Door deze continue veranderende omstandigheden en om de groei van ons bedrijf in goede banen te leiden kiezen wij ervoor om universeel naar buiten te treden met een nieuwe merkbeleving. Onze doelstelling is binnen afzienbare tijd ons concept van “one stop shop” voor Glas- en Beglazingsmaterialen door het creëren van toegevoegde waardes verder uit te bouwen tot een toonaangevende positie in Nederland en België, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.’

Zie ook het artikel over Timmers in Glas in Beeld nummer 5 – 2017.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.