Nieuws
Geprint glas

Net als afgelopen voorjaar prikkelde Visser Glas de sector in december met een mail waarin het aankondigde te gaan printen. De naam van het bedrijf bleef ook nu nog even geheim maar uit de opzet van de aankondiging met de aflopende klok op de site wij-gaan-printen-op-glas bleek al snel dat het om het bedrijf uit Duiven moest gaan. Ging het in het voorjaar om het wereldkundig maken van een hardingsoven met een capaciteit van 1.500 x 3.000 millimeter voor diktes van 4 tot en met 19 millimeter, nu gaat het om geprint glas.

Visser Glas neemt een printer in gebruik die glas tot een maximale afmeting van 1.300 x 2.500 kan printen voor glasdikten van 2 t/m 50 millimeter. De flatbed inkjetprinter maakt gebruik van UV-inkt en bedrukt glas in de kleuren CYMK en wit. De resolutie is tot 1200 DPI en de kwaliteit van de print is UV-bestendig. Dit maakt het geprint glas geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Visser bestaat ruim 75 jaar en beschikt over alle mogelijke disciplines voor het bewerken van glas, waaronder als één van de weinige glasbedrijven ook het verzilveren van glas. ‘Printen past perfect in onze bedrijfsvoering’, licht directeur Eddy Visser toe. ‘We leveren producten met toegevoegde waarde en die toegevoegde waarde wordt nu nog groter.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.