Glas in Video
Philippe Bastien

‘De glassector heeft het moeilijk en draait ongeveer op halve kracht. Dit jaar is en blijft zwak. Volgend jaar is een vraagteken en ik hoop dat de sector in 2022 weer volledig in business is.’ Dat zegt voorzitter van Glass for Europe Philippe Bastien in een videogesprek met Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld.

Glass for Europe brengt multinationals en MKB-bedrijven in Europa op het gebied van vlakglas samen. De organisatie bestaat uit vier fabrikanten van vlakglas: AGC Glass Europe, Guardian, NSG Group en Saint-Gobain Glass. Glass for Europe werkt samen met nationale partners die duizenden be- en verwerkers van vlakglas vertegenwoordigen.

‘Verschil tussen zuid en noord’

Bastien is in het dagelijks leven Regional President van de Divisie Building & Industrial van AGC. Hij zegt: ‘Ik maak onderscheid tussen de zuidelijke en de noordelijke landen. Italië, Spanje, Frankrijk, België en ook het Verenigd Koninkrijk zijn volledig in lockdown en daar ligt de handel stil. De noordelijke landen – Nederland, Duitsland, Scandinavië, Tsjechië en Polen – liggen maar deels stil. Daar gaat de glasbusiness deels nog gewoon door. Ik ben benieuwd naar de gevolgen van die verschillende aanpak.’ Hieronder een volledige weergave van het videogesprek van Marco Groothoff met Philippe Bastien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.