Goed Fout
gelaagd glas
Foto: Peutz Geveltechniek

Bij ruiten toegepast in een afscheiding langs een wenteltrap in een kantoorgebouw is het glas nabij de ruitranden van kleur veranderd. De trap loopt van begane grondniveau tot aan de veertiende verdieping. Het gelaagd glas is in een stalen frame geplaatst dat tegen de trap gemonteerd is en dient te voorkomen dat mensen vanaf de zijkant van de trap naar beneden kunnen vallen. De beheerder van het gebouw, die eigenlijk dacht dat het een bewust aangebrachte print op het glas betrof, heeft gevraagd te bepalen wat de oorzaak van de verkleuring is, of er iets aan gedaan kan worden en of de veiligheid van de gebruikers van het gebouw in het geding is.

Het glas bestaat uit enkel gelaagd glas opgebouwd uit twee gebogen ongeharde glasplaten die met PVB-folies met elkaar verbonden zijn. De trap is reeds meer dan tien jaar oud en bevindt zich in de centrale hal van het gebouw. De verkleuring blijkt onthechting te zijn en een verkeerd gekozen kit de oorzaak van het probleem. Er is echter (nog) geen gevaarlijke situatie ontstaan.

Lees de volledige analyse van deze schade aan het gelaagd glas in de rubriek Goed Fout. Dit artikel van de hand van Mathijs van de Vliet van Peutz Geveltechniek is te vinden in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.