Nieuws
vakbeurs renovatie

Hoe kan de enorme renovatieopgave waarvoor de Nederlandse bouw- en installatiesector zich geplaatst ziet worden gehaald? Hoe kan het tempo omhoog? Hoe bouwen we sneller, goedkoper en efficiënter en met minder overlast? Op al die vragen is een antwoord te vinden tijdens de vijfde editie van de vakbeurs Renovatie, van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. Tot 22 mei kunt u zich hier registreren voor gratis deelname.

In het Klimaatakkoord heeft Nederland zich gecommitteerd aan een welhaast onmogelijke opgave: in 2050 moeten de gebouwde omgeving klimaatneutraal zijn. Om die ambitie te kunnen waarmaken moeten er jaarlijks 200.000 woningen en 14.000 kantoorgebouwen onder handen worden genomen. ‘Dat zijn aantallen waar in de huidige overspannen woningbouwmarkt – met zijn enorme materiaal- en personeelstekorten en de almaar stijgende prijzen – alleen maar van gedroomd kan worden. Sterker nog: in het huidige tempo worden zelfs de tussendoelen niet gehaald. Want 80 procent van de kantoren voldoet nog niet aan de eis om in 2023 minimaal over energielabel C te beschikken. En woningcorporaties zullen hun huizen niet in 2020 – zoals afgesproken – maar hooguit pas in 2030 van een energielabel B kunnen voorzien’, aldus de beurs in een persbericht.

De vakbeurs Renovatie richt zich op aannemers, installateurs, gespecialiseerde renovatiebedrijven, architecten en gebouweigenaren en draagt oplossingen aan om de hierboven beschreven uitdagingen het hoofd te bieden. Tijdens het omlijstende kennisprogramma – mede bestemd voor gebouwbeheerders, corporaties, gemeenten en VvE’s – wordt veel aandacht besteed aan integraal samenwerken, waarbij alle stakeholders al in een vroeg stadium om ter tafel gaan om de bouwfase zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De beurs besteedt ook aandacht aan circulair renoveren als alternatief voor slopen en nieuwbouw. Bij circulair renoveren gaan door hergebruik, maar ook door innovatie, minder grondstoffen verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.