Nieuws

Bystronic heeft in opdracht van Thiele uit Wermsdorf (D) de langste productielijn voor isolatie- en drievoudig glas ooit gebouwd. De B’JUMBO XXL produceert het glas automatisch, telt 165 meter, is geschikt voor glas tot 3,3 x 18 meter en heeft een capaciteit van maximaal 10 ton en 650 kg/m.

De lijn is compleet en bestaat uit een afscherprobot, een wasmachine, een rotatiestation, zes inspectiestations, een station voor de automatische oplegging van afstandhouders en vijf robots voor assemblage van het isolatie- en drievoudig glas en vijf gasvulstations. ‘Met de door ons geleverde lijn voldoen we aan de trend en de alsmaar groeiende vraag naar grote glasformaten in gevels. Met deze productielijn maken we een enorme unieke stap en bieden we de glasverwerkende industrie uitgebreide nieuwe opties. We zijn er trots op dat we ons innovatief vermogen kunnen combineren met onze meer dan vijftig jaar lange ervaring’, aldus Stephan Kammerer die als Product Engineering Manager verantwoordelijk is voor het ontwerp en de constructie van deze machine.

Tot op heden was de Sedak-productielijn gebouwd door LiSEC met 143 meter lengte en geschikt voor de productie van glas tot 3,2 x 15 meter de grootste. Lees hier meer over deze lijn bij Sedak.

1 reactie op “Isolatie- en drievoudig glas tot 3,3 x 18 meter

  1. Roger Kahlen schreef:

    Sedak heeft echter al aangekondigd vanaf midden 2018 grotere afmetingen te kunnen produceren. Hier zijn afmetingen mogelijk tot 20 meter, en dat zijn 2 meter meer dan deze nieuwe lijn. Verder is bij Sedak met inzet van het flexibel profiel Super Spacer in technisch opzicht de betere keuze gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.