Nieuws
Glasfabricage

Press Glass gaat een tweede locatie voor glasfabricage bouwen in de VS. De fabriek komt vlakbij Stonehill, waar het Amerikaanse hoofdkantoor van Press Glass en de eerste productielocatie is gevestigd, op de grens van de staten Virginia en Noord-Carolina. De bouw start eind dit jaar en Press Glass verwacht de productie een jaar later in gebruik te kunnen nemen. Met de bouw van de 26.000 vierkante meter grote fabriek is een bedrag van 43,5 miljoen dollar gemoeid. Over de capaciteit van de productie, waaronder isolatie- en drievoudig glas, wil Press Glass nog niets zeggen. Er komen ongeveer 200 mensen te werken. De naam Press Glass is overigens nieuw in de VS, tot eind juli opereerde het bedrijf onder de naam Glass Dynamics.

De nieuwe plant voor glasfabricage wordt de dertiende productiefaciliteit van Press Glass. Daarnaast beschikt het bedrijf over een minderheidsbelang in Euroglas Polska, de Poolse floatfabriek in Ujadz, een joint-venture met Glas Trösch. Dit voorjaar maakte Euroglas Polska bekend op dezelfde locatie een tweede floatlijn te gaan bouwen. De huidige capaciteit van 1000 ton glas per dag wordt daarmee verdubbeld. De nieuwe float wordt in 2019 in gebruik genomen en wordt daarmee Europa’s grootste floatproductie. Euroglass Polska produceert gecoat floatglas volgens het magnetron coater principe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.