Nieuws
casa del desierto

Een woestijn. Een huis. Gevels van drievoudig glas. Dat is ‘La Casa del Desierto’ in de Gorafe-woestijn in Spanje. Hoofdredacteur Marco Groothoff reist af naar Andalusië, verblijft twee dagen in dit huis van glas en doet ter plekke verslag. Zie zijn YouTube filmpje hieronder.

Dit ‘Huis in de woestijn’ is, aldus Groothoff, ‘één van de meest exclusieve, gewaagde, creatieve en efficiënte projecten van Guardian Glass’. Doel: via ervaring uit de eerste hand en op een tijdelijke locatie, over de vier seizoenen van het jaar heen, het belang aantonen van glas in ons dagelijkse leven. En dit onder de meest barre weersomstandigheden.

De Gorafe-woestijn wordt beschouwd als één van de meest ruwe en desolate gebieden in Europa. De woestijn bevindt zich in het noordelijke deel van de regio Guadix in de provincie Granada, in Andalusië. Guardian Glass heeft juist deze locatie gekozen om aan te tonen dat ook bij extreem hoge en lage temperaturen het comfortabel wonen is achter grote glasoppervlakten. ‘In theorie werkt het’, zegt Groothoff, ‘maar ik ben zelf ook erg benieuwd hoe dit huis in de praktijk functioneert.’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.