Nieuws
dun isolatieglas

Er is een toenemende vraag naar beter isolerende ramen in monumentale panden. Tenminste, dat heeft Donny van der Burgt met zijn glaszettersbedrijf Topglas in Leeuwarden gemerkt. Bij het zetten van nieuw dun isolatieglas in een ‘sprookjesbungalow’ in het Friese Dedgum kan hij laten zien wat zijn jonge bedrijf in huis heeft.

De temperaturen bereiken tropische waarden, terwijl Donny van der Burgt samen met vader Klaas en zoon Giovanni bezig is met het zetten van glas in een voormalige vakantiewoning. Voor permanente bewoning moet het huis beter worden geïsoleerd. De vloer en de rieten kap verdienen ook een opknapbeurt. Voor de glaszetter is er voldoende uitdaging. Enkelglas is vervangen door extra isolerend glas. Gekozen is voor dun isolatieglas: 9 millimeter dik Monuglas Modern van Stolker Glas uit Ede.

Het extra isolerende isolatieglas verbetert het comfort aanzienlijk. ‘De woning kent in de oude situatie twee soorten ramen. Aan de ene kant heb je een groot oppervlakte, bestaande uit 48 kleine raampjes met stopverf. De andere heeft kruisroeden.’ Van der Burgt legt uit dat er sprake is van houtrot in het kozijn en dat stijlen wegzakken. Dat is aangepakt. De kruisroeden maken plaats voor Wiener Sprossen. Tussen de isolatieruiten is met behulp van metalen roeden een vakverdeling gemaakt. Op de buitenkant van het glas worden ter hoogte van de roeden de glaslatten geplakt.

Lees het volledige artikel op de site van Schildersvak.

2 reacties op “Dun isolatieglas steeds populairder

  1. Christie schreef:

    Wij hebben ook extra isolerend isolatieglas laten zetten, heel blij mee.

  2. Bijlsma schreef:

    Topglas Vakman eerste klas
    Leveren zeer netjes werk
    En erg vriendelijk

    Toppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.