Productnieuws
vacuümglas

AGC Glass Europe investeert 10 miljoen euro in haar fabriek in Lodelinsart (B) in de productie van vacuümglas. De start van de productie, vooral bedoeld voor de bouwsector, is gepland voor maart 2019. De investering komt voort uit een akkoord voor technologische ontwikkeling tussen AGC en Panasonic en zal in eerste instantie twintig nieuwe banen scheppen. Het vacuümglas zal onder de naam Fineo op de markt worden gebracht.

Fineo is vorige week geïntroduceerd op de Glasstec. Het vacuümglas heeft een opbouw van twee glasbladen van elk minimaal 3 millimeter, waarvan er één is bekleed met een Low-E coating. De spouw is een vacuüm van 0,1 millimeter breedte. Het glas heeft een Ug-waarde van 0,4 tot 0,7 W/m2K, tegen 0,7 tot 0,9 voor drievoudig glas, 1,0 tot 1,1 voor isolatieglas met Low-E coating en 2,8 voor traditioneel dubbel glas. De uitdagingen voor AGC zijn het vergroten van de productieformaten en het zo klein mogelijk maken, of in ieder geval visueel reduceren, van de micro-spacers tussen het glas. Deze afstandhoudertjes van metaal voorkomen dat het glas vanwege het vacuüm implodeert.

De nieuwe productie-unit combineert de expertise van Panasonic in schermen en de know-how van AGC in glasveredeling. Vacuümglas benadert of overschrijdt de prestaties in thermische en geluidsisolatie van drievoudige beglazing. Het glas is nog geen 10 millimeter dik, vier keer minder dan drievoudig glas en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting. Omdat vacuümglas zo dun is, heeft het daarenboven ook een betere lichtdoorlaat. Het nieuwe product kan worden gecombineerd met het volledige gamma van AGC om functies op het gebied van zonwering, veiligheid, geluid en dergelijke toe te voegen en is bestemd zowel voor nieuwbouw als renovatie. ‘Fineo opent perspectieven voor het lanceren van een nieuwe generatie superpresterende ramen of voor het renoveren van bestaande kozijnen met een beglazing die op de meest milieuefficiënte glastechnologieën steunt’, stelt Serge Martin, New Business Development Manager van AGC Glass Europe.

 

6 reacties op “Vacuümglas: AGC investeert 10 miljoen euro in Fineo

 1. gerrit jan voortman schreef:

  ik ben hier in geinterssseerd, als adviseur

 2. GBO Glas schreef:

  Ben geïnteresseerd en wil graag op de hoogte gehouden.
  Met vriendelijke groet Teun Hol
  GBO Glas 24/7/365 service

 3. Martin Slager schreef:

  Ik heb interesse Fineo beglazing en wil graag op de hoogte gehouden worden wanneer dit te leveren is.

 4. hans waas schreef:

  ik wil ook graag op de hoogte gehouden worden

 5. paul masselink schreef:

  Heb inmiddels diverse keren Fineo vacuum glas geadviseerd. Hoor graag meer over specificaties en wanneer levering start.

 6. Jan Dekter schreef:

  wil ook graag op de hoogte gehouden worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.