Nieuws
MVO

De NSG Group, waar Pilkington Nederland onderdeel van is, heeft voor het eerst een GOLD-rating ontvangen van EcoVadis, een wereldwijde organisatie voor het evalueren van prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De rating van NSG, die het bedrijf in de top zeven van de glasindustrie heeft geplaatst, is gebaseerd op een aantal beleidsacties en verbeteringen onder 21 evaluatiecriteria. ‘NSG zal haar maatschappelijke verantwoordelijkheden blijven vervullen door duurzaamheidsinitiatieven te verbeteren zoals Environment, Social and Corporate Governance (ESG) en Sustainable Development Goals (SDG’s) in het kader van het duurzaamheidsbeleid van de groep’, aldus NSG.

De MVO-beoordelingscriteria door EcoVadis (waaronder milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, eerlijke handelspraktijken en duurzaam inkopen) wordt ook gebruikt door bedrijven om de duurzaamheid van hun zakelijke partners af te wegen. EcoVadis is momenteel betrokken bij de evaluatie van de supply chain in 150 industrieën in 110 landen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.