Nieuws
glazen vloer
Impressie: Transbay Joint Powers Authority

Vetrotech Saint-Gobain heeft in San Francisco het brandwerende glas geleverd voor de glazen vloer en lichtkoepel van het Salesforce Transit Center, het nieuwe centrale openbaar vervoer-knooppunt. Toegepast is Contraflam Liteflam XT-120 dat twee uur weerstand biedt tegen brand. Het beloopbare, brandwerende glaspakket van de vloer is door Vetrotech speciaal voor dit project ontwikkeld in samenwerking met Greenlite Glass Systems, Canadees specialist in glasprojecten. Het knooppunt wordt in januari in gebruik genomen.

Het Salesforce Transit Center is door Pelli Clarke Pelli Architects ontworpen om ‘San Francisco een grootse entree te geven die past bij de status van een van ’s werelds geweldigste steden.’ Totaal bestaat het centrale knooppunt uit vijf lagen. Op het hoogste niveau (+2 op 36 meter hoogte) is een park gerealiseerd met de glazen vloer. Daaronder op +1 is het busstation gesitueerd. Op begane grondniveau bevindt zich de grootste passage met daaronder op -1 een tweede passage. In de ruime Grand Hall wordt het zonlicht gefilterd door een lichtkoepel en de glazen vloer. Via ronde ‘lichtkolommen’ op niveau -1 bereikt het daglicht zelfs de onderste van de vijf lagen (-2) waar zich de treinperrons bevinden.

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld 6 – 2018. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.