Nieuws
brandwerend glas

30 minuten brandwerend

Pilkington Nederland heeft haar gamma brandwerend glas uitgebreid met de introductie van Pilkington Pyrodur Plus 30-106. Dit 10 millimeter dik brandwerend opschuimend gelaagd glas behaalt een tweezijdige brandwerendheid van 30 minuten betrokken op vlamdichtheid en straling (EW30).

Pilkington Pyrodur Plus 30-106 is tweezijdig letselwerend in de klasse EN 12600 2(B)2 en bestaat uit twee floatglasbladen met daartussen een brandwerende opschuimende silicaat tussenlaag. Het glas is geschikt als enkele brandwerende beglazing voor binnentoepassing in stalen en houten kozijnen. De maximaal toe te passen afmetingen zijn 1.500 x 3.000 (in staal) en 1.320 x 3.000 millimeter (in hout). In houten kozijnen is het brandwerend glas nu ook met genagelde glaslatten toepasbaar.

Grotere afmetingen

In vergelijking tot het bestaande Pilkington Pyrodur Plus 30-104 met een dikte van 7 millimeter biedt Pilkington Nederland nu een oplossing met groter toe te passen afmetingen. De andere voordelen zijn volgens het bedrijf hetzelfde: snelle verkrijgbaarheid (uit voorraad gesneden), hoge optische kwaliteit, tien jaar garantie op visuele verstoringen, tweezijdige letselveiligheid en eenvoudige beglazingswijze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.