Nieuws
isolatieglas
Sedak isopur

Sedak uit Gersthofen (D) heeft een transparante afstandhouder voor isolatieglas ontwikkeld. Met dit ‘sedak isopure’ zien isolatieglasfaçades er nog transparanter uit. Deze glazen afstandhouders, die aan twee zijden van de ruit worden toegepast, zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de twee of drie glasplaten ‘optisch onzichtbaar’ worden. De twee overige zijden van het glas hebben een gangbare afstandhouder maar die worden ingeklemd, bij verdiepingshoge gevels aan de onder- en bovenzijde, en blijven zo uit het zicht. Op deze wijze zijn glazen gevels met sedak isopure vrijwel ononderbroken transparant, zeker wanneer het isolatieglas in combinatie met glazen vinnen als ondersteunende structurele elementen worden toegepast.

Randbescherming gelaagd glas

Sedak introduceerde isopure tijdens de beurs BAU. Tijdens deze vakbeurs in januari in München presenteerde het bedrijf ook een glazen randbescherming: ‘sedak clear-edge’ voor glazen borstweringen, balustrades en randen van constructieve bouwcomponenten. Met clear-edge heeft sedak een transparante randoplossing voor blootgestelde glasranden ontwikkeld. Het gaat om een gepolijste, vlakke glasstrip die op de rand van gelamineerd glas wordt gelamineerd en voor een nette en heldere randafwerking zorgt. De open rand van het gelaagde glas is op deze wijze beschermd tegen de weersinvloeden. De op de rand gelamineerde glasstrip fungeert volgens sedak ook als bescherming tegen schokken en maakt de constructie zo stijver. ‘De strip maakt laminaten met twee panelen mogelijk, waar voorheen drie glasplaten dienden te worden toegepast’, aldus sedak.

sedak clear-edge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.