Nieuws
MaterialDistrict

Met 140 exposanten, tentoonstellingen met tweehonderd nieuwe materialen, presentaties van honderd start-ups en ontwerpers én een lezingenprogramma met zo’n zestig sprekers, staat ook dit jaar MaterialDistrict Rotterdam weer bol van de materiaalinnovaties, waaronder een communicerende gevel en toepassingen van dun glas. MaterialDistrict (voorheen Materia) vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in Rotterdam Ahoy.

MaterialDistrict heeft negen ambassadeurs aangetrokken die zes sectoren representeren en een belangrijke rol spelen bij het samenstellen van het sprekersprogramma en de selectie van de start-ups en ontwerpers. Voor de sector Architecture zijn dit Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense), voor Interiors het designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe), voor Products Anouk Groen (RNA Design), voor Textiles & Fabrics Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in ’t Hout, voor Urban & Landscapes Cees Donkers (voormalig stadsarchitect Eindhoven) en voor Print & Sign is dit Annemarie Kleve (Houdbaar).

De organisatie richt in nauwe samenwerking met de ambassadeurs zes paviljoens in op de beursvloer, waarin per sector bijzondere expositiestukken van start-ups & ontwerpers worden gepresenteerd. Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, ‘groene’ graffiti, dunne glasgevels van thinglass, meubels van denim en communicerende gevels zijn slechts een paar voorbeelden van expositiestukken ‘die het voorstellingsvermogen van de bezoeker zullen verruimen’. Verder toont MaterialDistrict de tweehonderd nieuwste materialen die zij het afgelopen jaar heeft gescout: beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en nog 197 andere innovaties zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.

Lezingenprogramma

Ook dit jaar heeft MaterialDistrict een programma met lezingen van (inter)nationale architecten, wetenschappers en ontwerpers en andere experts. Er zijn simultaan twee theaterprogramma’s meteen line-up van zestig sprekers. In totaal exposeren zo’n 140 toonaangevende materiaalfabrikanten hun noviteiten.

Bezoeken

MaterialDistrict Rotterdam 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy.

Dinsdag 12 maart, 10:30-18:30 uur

Woensdag 13 maart, 10:30-20:30 uur

Donderdag 14 maart, 10:30-17:30 uur

MaterialDistrict werkt samen met diverse mediapartners, waaronder de vakbladen Frame, Textilia, Product, PI en ArchitectuurNL. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar Rotterdam.MaterialDistrict.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.