Nieuws
connectiviteit

AGC Glass Europe heeft in haar Technovation Center in Gosselies (Charleroi, België) twee anechoïsche kamers in gebruik genomen. Deze ruimten in haar R&D centrum zijn bestemd voor het ontwikkelen en testen van technologie van beglazing met ingebouwde antennes. Hiermee speelt AGC in op de groeiende nood aan connectiviteit met het oog op de communicatie tussen voertuigen onderling en met hun omgeving, ook via de ramen van gebouwen. ‘De komst van 5G en van de zelfrijdende wagen zal deze behoeften alleen maar doen toenemen’, aldus AGC.

Elektromagnetische golven

De testruimten zijn bekleed met materiaal dat de elektromagnetische straling absorbeert om de wanden volledig galmvrij te maken. Letterlijk betekent anechoïsch ‘vrij van echo’s of reflecties’. In een ideale anechoïsche kamer ondergaan de geluidgolven geen reflecties op muren, plafond en vloer, en kan dan ook een vrij geluidveld bestaan. De anechoïsche kamers voldoen daarnaast ook aan voorwaarden op het gebied van temperatuur, luchtdruk, vochtigheidsgraad en achtergrondgeluid. De ruimten zijn voorzien van apparatuur om de ontvangst en de verzending van elektromagnetische golven te meten. Dit stelt AGC in staat akoestische metingen uit te voeren van het geluidvermogen, het frequentiespectrum en de directiviteit van een geluidbron. Met de investering is ongeveer 10 miljoen euro gemoeid; het onderzoek naar verbetering van de connectiviteit via het glas van voertuigen en gevels zal een twintigtal banen scheppen.

AGC start met het testen van beglazing met ingebouwde antennes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.