Nieuws
glasdesign

Met de ingebruikname van een hardingsoven voor de productie van veiligheidsglas heeft Semco haar nieuwe vestiging in Bad Zwischenahn officieel geopend. De in acht maanden gerealiseerde nieuwbouw was reeds sinds de zomer van 2018 in gebruik. In de vestiging van Semco Glasdesign worden ‘individuele glasoplossingen’ geproduceerd voor gebruik in het interieur, zoals kantoren, keukens en badkamers.

Twee locaties

Semco is in de regio Nord met twee locaties vertegenwoordigd: in Westerstede wordt isolatieglas geproduceerd, terwijl in Bad Zwischenahn glas wordt veredeeld. ‘De creatieve mogelijkheden van het glasontwerp kunnen direct ter plaatse worden ervaren’, zegt Semco. ‘De kantoren in Bad Zwischenahn zijn gerealiseerd met een verscheidenheid aan geavanceerde toepassingen voor glasontwerp. De open kantoorruimte is gevarieerd ingedeeld en de vergaderruimten en individuele kantoren worden akoestisch gescheiden van de rest van de kantoren door volledig glazen wanden. Elke binnendeur is bewerkt; behandelt met lasertechniek, bedrukt of gelakt.’

In 2013 nam de Semco Group de meerderheid van Büfa-glas over. In deze eerste locatie van Semco Glasdesign zijn alle zakelijke activiteiten van Semco en Büfa op het gebied van glasontwerp en structurele glasconstructie bij elkaar gebracht. ‘Het nieuwe gebouw in Bad Zwischenahn markeert het einde van de overgang naar de eerste productie voor glasbewerking met een exclusieve focus op ontwerp en interieurontwerp’, aldus Semco. Met zijn achttien locaties is de Semco Group één van de grootste vlakglasafwerkers in Duitsland en West-Europa. De 1.500 medewerkers genereerden in 2018 een omzet van 230 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.