Nieuws
gebogen glas
Foto: Fabienne Chapot/Bodar Glasproducties

Bodar Glasproducties uit Den Bosch, specialist in gebogen glas, heeft voor de gevel van een modezaak in Haarlem negen gebogen glaspanelen geproduceerd en geplaatst. Dit werk voor de vestiging van Fabienne Chapot aan de Barteljorisstraat is in maart uitgevoerd en betreft gelamineerd gebogen gevelbeglazing 66.4 Clearvision, extra helder glas.

De halve cilinders hebben een radius van 300 millimeter, zijn rondom poly geslepen en geplaatst in een messing pui. Zes verdiepingshoge panelen hebben een hoogte van 2.970 millimeter. De drie overige panelen zijn boven de entree gemonteerd en tellen 640 millimeter. Het werk is door Bodar Glasproducties uitgevoerd in samenwerking met RS Metaal.

Flexibele oplossing

Eigenaar Roger Bodar over het toegepaste glas: ‘Gebogen glasplaten van enkel glas worden volgens het thermisch vervormingsproces spanningsvrij gekoeld, zodat ze tot gelaagd veiligheids- of isolatieglas verwerkt kunnen worden. Het gebogen glas is dus niet gehard met als voordeel dat de zonder spanning gekoelde platen gesneden en geboord en de zijden bewerkt kunnen worden. De meeste glassoorten kunnen tot gelaagd veiligheidsglas worden verwerkt, ook in gebogen vorm. De ter beschikking staande kunststof interlayers geven interessante decoratieve maar ook functionele mogelijkheden. Met andere woorden je voegt een esthetisch aspect aan de veiligheid toe. Overal waar veiligheid en bescherming tegen snijletsel bij eventueel glasbreuk een rol speelt, zoals bij dit project in Haarlem, vormt gebogen gelaagd veiligheidsglas een prima, flexibele oplossing.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.