Nieuws
Turomas

Turomas produceert sinds 1985 snijtafels en snijlijnen. Het Spaanse bedrijf heeft haar assortiment onlangs uitgebreid met geautomatiseerde laad- en lossystemen en intelligente opslagsystemen (‘smart storage’). Voor dit doel zijn de productiefaciliteiten van Turomas uitgebreid met vijf nieuwe bedrijfshallen van elk 2.000 vierkante meter.

Vitrum Milaan

Vanochtend namen we tijdens de beurs Vitrum in Milaan een kijkje op de stand van Turomas in hal 7 (L13). Directeur Jan Wilbers van Füldner Machines & Service, die Turomas in West-Europa vertegenwoordigt, vertelde ons dat de laad- en lossystemen variëren van laders voor bedrijven met een gelimiteerde variëteit aan glas tot complete totaaloplossingen voor opslag en intern transport van glas. ‘Hierbij kan gekozen worden voor vaste rekken, beweegbare rekken of een combinatie hiervan. Deze oplossingen zijn geschikt voor float-, gelaagd en Low-E glas. De geautomatiseerde laders kunnen simultaan tot vier snijtafels beladen met verschillende glassoorten’. aldus Wilbers.

Het SR Smart storage systeem verplaatst complete glasrekken vanuit het magazijn naar de snijtafel zonder dat hiervoor een kraan benodigd is. Wilbers: ‘Door deze oplossingen te combineren met snijtafels die voorzien zijn van laadarmen, ontstaat een volledig geautomatiseerd proces van opslag, laden en snijden van verschillende soorten glas.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.