Nieuws
floatlijn

Na achttien jaar van ononderbroken productie zal één van de vier floatglasovens bij AGC Glass Europe in Moustier (België) gedoofd worden voor een koude reparatie. De floatlijn produceert glas dat vooral bestemd is voor veredeling tot AGC-glasproducten (gelaagd, gecoat en gelakt glas, met zuur gematteerd glas en spiegels), maar bedient ook het AGC-netwerk voor de verwerking en distributie. 

De floatlijn zal herbouwd worden op basis van de meest geavanceerde technologie, wat volgens AGC de prestatie fors zal verbeteren om zo de hoogste normen te halen inzake veiligheid, kwaliteit en milieuzorg. ‘De verbeteringen aan het ontwerp zullen het energieverbruik met 20 procent terugschroeven, met een bijhorende positieve impact op de uitstoot in de atmosfeer: 25 procent minder CO2 (koolstofdioxide) en 40 procent minder NOx (stikstofoxiden). Daarnaast beoogt de koude herstelling ook een verhoging van de productiviteit en het kostenconcurrentievermogen van de site’, aldus AGC.

Jaar uit productie

Volgens de planning wordt de floatlijn nog dit jaar stilgelegd om het vierde kwartaal van 2020 weer in productie te gaan. Philippe Bastien, Regional President – Building & Industrial Glass Europe: ‘Het gerenoveerde productieapparaat zal dan ons beleid voor de levering van sterk presterende producten en betere klantenservice voluit ondersteunen en tegelijk bijdragen aan een duurzame toekomst.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.