Nieuws

Van Dijken Glas Beleving uit Waddinxveen heeft in opdracht van en samenwerking met Si-X een bijzonder glazen paviljoen gemaakt. Dit Instagram Pavilion was tijdens het Lions Festival 2019 de blikvanger op het strand van Cannes. Het glazen ‘regenboogpaviljoen’ is in drie delen geprefabriceerd, vervolgens naar Zuid-Frankrijk getransporteerd en inmiddels na montage, gebruik en demontage weer terug in Waddinxveen. Daar wacht het op hergebruik door Instagram of een nieuwe bestemming.

Gelamineerd veiligheidsglas

The Instagram Pavilion meet 7 x 7 x 3,3 meter en is geconstrueerd met gepoedercoat staal en RVS. Het dak en de buiten- en binnenwanden zijn van gelamineerd veiligheidsglas. Aan de buitenzijde rondom spiegels van extra helder glas gelamineerd met EVA en Sublistyle designfilm in de kleuren van de regenboog (66.4). De binnenzijde is bekleed met extra helder gesatineerd glas gelamineerd met witte EVA folie (66.2).

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, uitgebreid aandacht voor het glaspaviljoen. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op. In deze video alvast een impressie van ’the making of’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.