Nieuws
Duco

De enorme groei noodzaakt Duco nieuw te bouwen. Ook het laatste stukje onbebouwd terrein van de twee bedrijfssites, met een totale oppervlakte van 101.000 vierkante meter, wordt nu bebouwd. Aan de kantoren wordt 7.500 vierkante meter oppervlak toegevoegd. Het bedrijf hoopt de nieuwbouw in 2021, wanneer het zijn dertigjarig bestaan viert, in gebruik te nemen.

Duco inspireert, innoveert en … investeert. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1991 gaat het de ventilatie- en zonweringspecialist voor de wind. In vier jaar tijd steeg de omzet met 111 procent en wierf het bedrijf 123 extra medewerkers aan. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was. Het bestaande zonnepanelenpark werd evenens verdubbeld tot 6.015 panelen waarmee Duco in de volledige energiebehoefte van de site voorziet. Meer dan 90 procent van Duco’s producten wordt geëxporteerd naar 22 Europese landen, waarbij Nederland de belangrijkste afnemer is. Het gaat hierbij vooral om zelfregelende ventilatieroosters voor de toevoer van verse lucht, zoals standaard zelfregelende glasroosters die in elk type raam of inbouwsituatie geplaatst kunnen worden, roosters met geluiddemping voor (licht) geluidbelaste projecten, brandwerende roosters en roosters op maat voor hoogbouw. Ook ventilatie en zonwering in één product of elektronisch gestuurde roosters met of zonder voorverwarming maken deel uit van het programma.

Duurzame technieken

Het nieuwe kantoor gebruikt straks de nieuwste duurzame technieken waaronder een verwarmings- en koelingssysteem voor geothermie met betonkernactivering en een systeem voor vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en nachtventilatie. De gevel krijgt buitenzonwering met rechthoekige lamellen die volgens Duco oververhitting voorkomen en zullen zorgen voor ‘een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding’. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.