Nieuws
Guardian Glass

Guardian Glass stopt de floatoven in Dudelange en fuseert de productie met die in Bascharage. In een officiële verklaring zegt Guardian dat het ‘na overleg met de personeelsdelegaties van beide fabrieken in Luxemburg verder gaat met de versnelde afkoeling van de Dudelange-oven en de fusie van de twee rechtspersonen’. De afkoeling en de fusie zullen naar verwachting respectievelijk in de loop van deze maand en in augustus worden afgerond.

De Luxemburgse business-site Paperjam maakte op 1 juli al bekend dat er een fusie werd overwogen. In een brief aan de vakbond OGBL maakte de directie van Guardian duidelijk dat de float in Dudelange wordt geïntegreerd in Luxguard I Bascharage. Dat was voor OGBL reden een persconferentie te beleggen met de gevolgen voor de 200 werknemers in Dudelange als belangrijkste onderwerp.

Investeringen bevroren

Alain Rolling van de bond: ‘Het management van Guardian heeft voorlopig zijn investeringen tot 2021 bevroren, een jaar dat samenvalt met de 40-jarige aanwezigheid van de groep in Luxemburg. Maar wij willen een baangarantie voor de totaal 450 medewerkers van de twee sites.’ Of er acties komen wilde Rolling niet aangeven. Guardian zegt in haar reactie niets over de gevolgen voor de medewerkers maar maakt wel duidelijk dat het leveren van glas niet in het geding is. ‘We voorzien geen verstoring voor onze klanten wat betreft het leveren van hoogwaardig floatglas en gefabriceerd glas.’

Zie ook onze andere berichten over Guardian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.