Nieuws
Brandveilig verduurzamen

De geldigheid van NEN 6079 ‘Brandveiligheid van grote brandcompartimenten – Risicobenadering’ is verlengd. De norm is bedoeld voor de beoordeling van brandcompartimenten met een omvang groter dan de maximale toegelaten omvang, volgens de prestatie-eisen van het Bouwbesluit 2012. Deze norm is van belang voor gebouwen met de industriefunctie, sportfunctie en/of kantoorfunctie. 

Bij de publicatie in 2016 van NEN 6079 ‘is aangegeven dat de verstekwaarden na 1 januari 2020 voor nieuw te bouwen, of geheel te vernieuwen gebouwen, niet langer mogen worden gebruikt. Inmiddels is in 2018 de herziening van NEN 6079+C1:2016 nl gestart en verwacht wordt dat deze begin 2021 is afgerond. Om die reden stelt de normcommissie ‘Brandveiligheid Bouwwerken’ voor om de geldigheid van de verstekwaarden tot aan het moment van publicatie van de nieuwe norm te verlengen.

Brandveiligheid.com

In de norm wordt de toegestane overschrijdingskans bepaald. De toegestane overschrijdingskans is afhankelijk van de oppervlakte en de gebruiksfunctie(s). Bij de toepassing van NEN 6079 moet daarom goed worden nagedacht over toekomstige wijzigingen. Zowel een wijziging in de verhouding van de gebruiksfuncties als een uitbreiding van een gebruiksfunctie kan gevolgen hebben voor de toegestane overschrijdingskans. Op brandveiligheid.com staat een heldere uitleg over de praktijkervaringen met de norm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.