Nieuws
Swisspacer Air

Swisspacer, Zwitsers producent van thermisch onderbroken afstandhouders voor isolatieglas, heeft onderzoek laten verrichten naar het effect van de grootte van de luchtspouw op de akoestische isolatiewaarden van glas. Hoe breder de spouw hoe hoger de isolatiewaarde, dat is op zich geen nieuws, maar door de toepassing van Swisspacer Air is het ook bij een brede spouw mogelijk dunner glas toe te passen. 

Swisspacer Air is het ‘ventiel’ in de afstandhouder waarmee te hoge druk in het glas kan worden opgevangen. Dit principe maakt het gebruik van dunner glas mogelijk, ook bij drie- en viervoudige toepassingen. Ander voordeel volgens Swisspacer: een bredere spouw maakt ook het inbouwen van bredere jaloezieën mogelijk. Het onderzoek naar de geluidsreductie-indexen van verschillende drukvereffende drievoudige en viervoudige beglazingseenheden is uitgevoerd door het Rosenheim Institute for Window Technology (IFT).

Jaloezieën eenvoudig inbouwen

Het PVC-profielsysteem VEKA ARTLINE 82 kan isolatieglas tot 60 millimeter dik verwerken en is daarom geschikt voor nieuwe toepassingen met Swisspacer Air zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de ramen en het binnencomfort. Zo werden grote ramen met drukvereffend viervoudige beglazing en ingebouwde jaloezieën met succes getest bij VEKA op hun weerstand tegen regen, windbelasting en verschillende klimaten. Uit de testen van het IFT blijkt dat dankzij de grotere spouwbreedte het waargenomen geluid in een gebouw met ongeveer 20 procent kan worden verminderd. De geluidsreductie-index van het isolatieglas verbetert met maximaal 3 dB. Een grotere spouw tussen de ruiten met Air heeft volgens Swisspacer nog meer voordelen. Met constant geluid en thermische isolatie is het gebruik van dunner glas mogelijk, wat leidt tot een lager gewicht. Ook kunnen jaloezieën eenvoudiger worden ingebouwd.

Drukverschillen opheffen

Swisspacer Air

Swisspacer introduceerde Air tijdens de Glasstec van 2018. Als er in het isolatieglas drukverschillen optreden als gevolg van temperatuurverschillen of hoogteverschillen tussen de productielocatie en het gebruikspunt, zorgt de Swisspacer Air voor gelijkmatige druk. Verwerkt in een profielsysteem van VEKA, producent van gevelsystemen, maakt dit innovatieve ‘ventiel’ het nu het mogelijk de geluidsisolatie, warmte-isolatie en zonwering te verbeteren. Door het gebruik van Air kan de spouw worden vergroot zonder het risico van schade veroorzaakt door klimaatspanningen. Dit resulteert in een groot aantal nieuwe systeemconfiguraties.

1 reactie op “Bredere spouw mogelijk met Swisspacer Air

  1. Jan schreef:

    Eindelijk. Heb er zelf al over nagedacht zoiets te ontwerpen voor mijn expeditievoertuig met dubbel glas. Op een hoogte van 4200 meter zijn alle ruiten gebarsten. Dit is de oplossing.Maar waar te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.