Glas in Video
Notre Dame
Beeld: Vincent Callebaut Architectures

Het is nog steeds niet geheel duidelijk hoe de restauratie van de Notre Dame zal worden uitgevoerd. Wel is duidelijk dat de door president Macron gestelde deadline van voor de Olympische Spelen van 2024 niet zal worden gehaald. Ondertussen verschijnen er steeds meer mogelijke ontwerpen. Le Parisien heeft een filmpje gemaakt van ‘dix projets fous’, oftewel tien maffe ontwerpen. Opvallend: in bijna alle ideeën speelt glas een hoofdrol. In Glas in Beeld publiceerden we reeds eerder enkele bijzondere glasontwerpen voor het dak van de op 15 april 2019 afgebrande gothische kathedraal.

Bron: Le Parisien

Brand biedt kansen

Overigens biedt de brand ook kansen en dan met name voor wetenschappers, zo meldt brandveilig.com. ‘Een groot deel van de constructie ligt bloot, hierdoor kunnen wetenschappers dwars door de gewelven van de kerk heen kijken. Dit maakt het mogelijk om het bijzondere pand nader te onderzoeken. Stenen, balken, ijzer en puin worden allemaal, onder toezicht van wetenschappers, verwijderd. Het Franse Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) onderzoekt al deze materialen. De fragmenten worden onder andere gedateerd en geanalyseerd’, aldus de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.