Nieuws
Semco
Hermann Schüller

De SEMCO Group blijft maar groeien. Het afgelopen jaar was de totale omzet van haar achttien locaties 244,5 miljoen euro, een groei van 6,2 procent. In 2010 was de omzet nog 182 miljoen euro. Van de omzet was ongeveer 38 miljoen euro (15,5%) bestemd voor export naar 24 verschillende landen. Hoeveel hiervan naar Nederland is geëxporteerd is niet bekend. Ook winstcijfers worden niet gegeven.

Evenals in het voorgaande jaar produceerde SEMCO met zijn ongeveer 1.500 werknemers 3,2 miljoen vierkante meter isolatieglas en meer dan een miljoen vierkante meter veiligheidsglas. De hoeveelheid gecoat glas steeg naar 4,5 miljoen vierkante meter (+2,3%). ‘Onze positieve ontwikkeling is het resultaat van een uitstekende teamprestatie van alle managers en medewerkers in combinatie met slimme en moedige beslissingen’, zegt Hermann Schüller, managing partner van de SEMCO-groep. ‘De glasmarkt wordt steeds meer geconsolideerd. Sinds 2010 hebben meer dan zeventig concurrenten in Duitsland de markt verlaten. SEMCO staat voor stabiliteit en betrouwbaarheid, gestage groei, hoge kwaliteit en innovatie. Onze klanten en medewerkers profiteren hiervan, gisteren, vandaag en morgen.’ Voor 2020 plant SEMCO een omzet van EUR 252 miljoen en een toename van de productie van isolatieglas met bijna 8 procent en de productie van veiligheidsglas met ongeveer 9 procent. SEMCO verwacht dat de hoeveelheid geproduceerd gecoat glas dit jaar gelijk blijft.

  • Semco
  • Semco

Investeringen 

Het afgelopen jaar heeft SEMCO in totaal meer dan 12 miljoen euro geïnvesteerd, onder meer in extra capaciteiten voor het snijden op de locaties Wassenberg en Aschaffenburg. In Bad Zwischenahn werd een fabriek voor de productie van gehard veiligheidsglas in gebruik genomen. In 2020 moet meer dan 10 miljoen euro worden geïnvesteerd in automatisering en IT-projecten binnen de groep, waarmee het bedrijf zich consequent ontwikkelt naar Industrie 4.0. ‘We blijven ons op eigen kracht concentreren op kwaliteit en groei’, vervolgt Schüller. ‘In de afgelopen vijftien jaar hebben we meer dan 150 miljoen euro binnen de groep geïnvesteerd. Dat maakt ons machinepark tot één van de modernste in de industrie. We hebben ons automatiseringsniveau gestaag vergroot, onze efficiëntie en kwaliteit verhoogd en de arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers verbeterd. We zullen dit blijven doen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.