Glas in Video
corona
Laurens Aveskamp, Managing Director van NSG Pilkington uit Enschede

‘Als er al een positief effect van deze crisis komt, dan zal dat op het gebied van online communicatie zijn. Je wordt op allerlei manieren creatief om de business door te laten draaien. Er gaat veel via Skype en ook via telefoonconferenties. Je kunt mensen heel snel met elkaar verbinden en zo effectief informatie uitwisselen, bijvoorbeeld ook door het elkaar laten zien van powerpoint-presentaties. We hebben gisteren nog een internationale ISO-audit uitgevoerd. Daar staat normaal drie dagen voor. Die hebben we nu via Skype gedaan. De coronacrisis eenmaal achter de rug verwacht ik dat op dit gebied een enorm duurzaamheidsvoordeel wordt behaald. Dat je je er meer bewust van bent moet je wel in die auto stappen, moet je per sé wel vliegen, moet je per sé wel rijden of kun je het ook op afstand effectief inrichten zoals we dat momenteel doen.’ Dat zegt Laurens Aveskamp, Managing Director van NSG Pilkington uit Enschede in zijn tweede Corona-update.

Corona-update 2 april

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Onze gezondheid gaat voor alles maar wat zijn de economische consequenties? Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld, spreekt dagelijks met managers en ondernemers in de glassector. Hieronder een weergave van het tweede gesprek met Aveskamp.

Corona-update 18 maart

In het eerste gesprek met Aveskamp zegt hij in onderstaande video dat hij het een onheilspellende periode vindt. ‘We hebben dagelijks crisisoverleg. Het is een onzekere periode voor de gezondheid van onze mensen, maar ook binnen onze kennissenkring en familie. Daarnaast is het ook een onheilspellende periode voor de voortgang van ons bedrijf. De eerste tekenen zijn er in een stagnatie van de vraag. De eindconsument is terughoudend in het over de vloer krijgen van tussen aanhalingstekens vreemde vogels.’ Over de genomen maatregelen zegt Aveskamp dat NSG Pilkington een noodplan in gang heeft gezet waarbij zoveel mogelijk mensen thuis werken. ‘Zover is het nog niet maar wat betreft de ovens kan het zijn dat het glas ‘gecrusht’ wordt aan het eind van de lijn en in een recycle terugkomt. De berichten uit de automotive van PSA en Volkswagen die van plan zijn fabrieken stil te leggen, zijn verontrustend. Dat heeft ook z’n weerslag op de float. De aanvragen voor arbeidstijdverkorting hebben we uitstaan maar op dit moment nog niet nodig’, aldus Aveskamp hieronder op 18 maart in gesprek met hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.