Nieuws

Glasdesign Schiedam heeft een aansprekend glazen meubel gemaakt en geleverd voor de Rijnland Apotheek in Leiderdorp. Het meubel bestaat uit een kast en glasdeuren en is voorzien van LED-verlichting.

In het Rijnland Ziekenhuis is een volledig geoutilleerde apotheek gerealiseerd. De apotheek is ingepast in de beperkte ruimte door onder meer de toepassing van een ingenieus buizenpostsysteem. Centraal in de ruimte zijn showvitrines, balie en spreekkamer tot één geheel gecombineerd. De verlichte kasten, gemaakt van UV-verlijmd glas, zijn gevat in een gebogen, in hoogte oplopend wit kader. De laagste hoogte vormt de balie, de tussenmaat schermt de bereidingsruimte af en achter de hoogste zijde is een spreekkamer gesitueerd. Het kader heeft aan de hoge zijde de vorm van een esculaap, het oud-Griekse symbool voor de geneeskunde.

Het bijzondere aan het complete object is de combinatie van de LED-verlichting (volledige geïntegreerd in meubel) en de glazen kasten. De rompen van de kasten zijn gemaakt van extra helder glas voorzien van een speciale print die zorgt voor een optimale verdeling van het licht. Alle legplanken liggen op glazen glasplaatdragers die door middel van UV-verlijming zijn bevestigd aan de staanders. Het basisontwerp is gedaan in samenwerking met architectenbureau Berndsen. Glasdesign Schiedam verzorgde de verdere detailengineering en complete realisatie van het meubel. Meer informatie: www.glasdesign.nl. Fotografie: Ikigrafie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.