Glas in Video
corona
Michael Huis, Algemeen Directeur van AGC Nederland

‘Ik kan me heel goed voorstellen dat er bedrijven zijn die hun investeringsplannen voor volgend jaar in de ijskast zetten. Dan denk ik aan bedrijfsgebouwen, kantoren. Maar we kunnen ons ook allemaal goed herinneren dat we nog maar kort geleden handjes tekort kwamen in de bouw om de woningbouw op pijl te krijgen waar die hoort te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat een glaszetter die nu in een fabriekspand aan de slag is volgend jaar niet in de woningbouw zou kunnen werken. En dat geldt ook voor een schilder natuurlijk. Dus ik vind het wat te vroeg om mee te somberen over dat soort scenario’s.’ Dat zegt Algemeen directeur Michael Huis van AGC Nederland in onderstaand videogesprek.

Corona-update 3 april

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Onze gezondheid gaat voor alles maar wat zijn de economische consequenties? Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld, spreekt dagelijks met managers en ondernemers in de glassector. Hieronder de derde update met Michael Huis.

Corona-update 27 maart

‘We zien een leuke beweging. Klanten die ons in het verleden wel eens omwille van de prijs lieten liggen en het nu lastiger hebben om materialen van ver weg te halen, zien we toch weer bij ons aankloppen.’ Huis klinkt nog steeds optimistisch daar de leveringen van glas en verf vooralsnog doorlopen, net zoals de vraag. ‘Er is een strenger deurbeleid maar klanten blijven gewoon komen.’De balans tussen gezondheid en economie is belangrijk en ik doe hier een oproep het woord “recessie” niet te veel in de mond te nemen. Maar we doen alles in de eerste plaats om de gezondheid van onze mensen te waarborgen. “Jouw gezondheid komt op 1, de centen van de klant op 2 en misschien wel lager. Het klinkt misschien onaardig in een filmpje maar dat heb ik heb letterlijk tegen mijn mensen gezegd’, aldus Huis in onderstaand videogesprek.

Corona-update 20 maart

AGC Nederland heeft het meest fijnmazige distributienetwerk van glas in het land. Algemeen directeur Michael Huis vertelde vorige week dat hij er trots op en blij mee is dat alle leveringen van glas, maar ook verf, gewoon doorlopen. ‘Ik ben er ook heel blij mee dat de fabrieken die ons leveren hun afspraken kunnen nakomen. Ik zie daar door corona overigens wel problemen ontstaan. Maar we beschikken over voldoende alternatieve kanalen om de leveringen aan onze klanten te kunnen blijven garanderen.’ Huis had vorige week vanwege de start van de astronomische lente een fleurig overhemd aangetrokken. ‘Laten we ook hopen dat de lente ons helpt deze periode snel achter ons te laten.’ Huis heeft dagelijks corona-overleg met zijn managementteam. Vervolgens klimt hij in de pen om zijn 170 medewerkers op de hoogte te stellen van de situatie en eventueel nieuw te nemen maatregelen. ‘Dat evolueert continu. Er wordt momenteel veel verf gekocht. We hebben geconstateerd dat niet iedereen in onze verkooppunten de anderhalve meter afstand in acht neemt. Om die reden hebben we afgebakende klantenzones in het leven geroepen.’ Hieronder het gehele gesprek met Huis van vorige week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.