Nieuws
cao vlakglas
Foto: AGC Glass

De onderhandelingen voor een nieuwe cao vlakglas zijn opgeschort. ‘De gevolgen van de coronavirus zijn onzeker en onvoorspelbaar waardoor over bepaalde onderwerpen geen afspraken gemaakt kunnen worden.’ Dat zegt vakgroepsecretaris van Vakgroep GLAS Cor Wittekoek op de site van Bouwend Nederland. De vakbonden zijn inmiddels van dit besluit op de hoogte gebracht.

De vlakglas cao heeft een looptijd tot en met 30 juni 2020. In de loop van dit jaar zou er begonnen worden met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. In de afgelopen weken werd Nederland echter hard geconfronteerd met de effecten van het Coronavirus. De glasbranche wordt ook hard geraakt. De hele keten van producent, handelaar en glaszetter ondervindt de gevolgen. De bedrijven zijn druk bezig met het borgen van de veiligheid van hun medewerkers op de werkvloer en het uitwerken van overlevingsstrategieën. 

Duurzame inzetbaarheid

Wittekoek: ‘In de huidige cao hebben wij afspraken gemaakt over verdere ontwikkeling van Duurzame Inzetbaarheid. Daarnaast moet er nieuwe invulling gegeven worden aan de taken van STOOV. Het feit dat het op dit moment onzeker en onvoorspelbaar is wat de gevolgen van de coronacrisis zijn, maakt het voor ons onmogelijk om nu afspraken te maken over de bovenstaande onderwerpen. Dat betekent momenteel concreet het volgende. 

  • Geen intern traject toekomst arbeidsvoorwaarden te kunnen doen
  • Geen start te kunnen maken met verkennende gesprekken over de nieuwe cao 
  • Bevriezen uitwerking Duurzame Inzetbaarheid
  • Bevriezen herijking STOOV beleid: wel voortgang statutaire taken
  • Het project Toekomst BPFV loopt, zonder tegenbericht, wel gewoon door

‘Wij hopen, afhankelijk van de effecten van deze crisis, na het indammen van het coronavirus de draad weer op te kunnen pakken’, aldus Wittekoek op de site van Bouwend Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.