Nieuws
energieopwekkende glasgevels

AGC Glass Europe introduceert met SunEwat een serie oplossingen voor energieopwekkende glasgevels. Vision Square, Vision Stripe en SmartSkin zijn bestemd voor gevelramen en gevelbekleding. Stopray Active, Artlite Active en Lacobel T Activezijn SunEwat-producten voor borstweringen.

Gebouwen nemen ongeveer veertig procent van alle energieverbruik in de EU voor hun rekening. Tegelijkertijd vormen gevels veelal het beeldbepalende element. Met deze kennis heeft de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe een innovatief productassortiment van betaalbare, energiebesparende geveloplossingen ontwikkeld. 

Samenwerking

De energieopwekkende glasgevels zijn het resultaat van samenwerking met PHYSEE Technologies, Sonnenstromfabrik, SolTech en Solar Visuals. ‘We hebben hun deskundigheid op het gebied van zonne-energie gecombineerd met onze expertise op het gebied van glas’, zegt Xavier Sahyoun, leidinggevende van de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe. ‘Energieopwekkende glasgevels zonder in te leveren op ontwerp, esthetiek, prestatie of kwaliteit. Een revolutie in vergelijking met traditionele, niet zulke fraaie zonnepanelen. Onze modules voldoen aan de vereiste van bijna energieneutrale gebouwen. Ze bieden gevelontwerpers onbegrensde mogelijkheden ten aanzien van architectuur en esthetiek, maar ook voor de integratie in gebouwen. De SunEwat-oplossingen zijn bovendien kostenefficiënt; ze verdienen zich binnen no time terug.’

Glasgevel en borstwering

Transparante SunEwat energieopwekkende glasgevels zijn verkrijgbaar onder de namen Vision Square en Vision Stripe. SmartSkin is een dynamische geveloplossing van PHYSEE Technologies, waarin zonnecellen en zelflerende sensoren zijn samengebracht in een intelligent gebouwbeheersysteem. Niet doorzichtige SunEwat-producten voor borstweringen worden verkocht onder de namen Stopray Active, Artlite Active en Lacobel T Active. De zonnecellen gaan volledig schuil achter een coating of een laklaag. Artlite Active is ontwikkeld in samenwerking met Solar Visuals. Deze energieopwekkende glasgevels maken het mogelijk om de gevelbekleding aan te passen aan eigen wensen, zoals logo’s kleuren en opdrukken. Lacobel T Active zorgt ervoor dat het doorzichtglas en de borstwering visueel niet van elkaar te onderscheiden zijn. Stopray Vision-coatings voor ramen kunnen nu worden gecombineerd met Stopray Active, energieopwekkende glasgevels en borstweringen met een uniforme aanblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.