Nieuws

Gisteren is tijdens de SGA vakdagen in Gorinchem op de stand van constructiebedrijf Muyen uit Tiel een nieuwe tilhulp voor het (ver)plaatsen van glas onthuld en gedemonstreerd: de Micoloto. De tilhulp onderscheidt zich doordat hij, op een relatief kleine basis en zonder ondersteuning aan de voorzijde, glas tot 250 kilogram omhoog lift tot maximaal 5 meter hoogte.

De Micoloto is betaalbaar en naar wens invulbaar: de basisuitvoering is uit te breiden met een optie voor elektrisch hijsen en steunen om glas ook in de lengte te vervoeren. Ook kan de tilhulp volledig inklapbaar worden gemaakt en is er aanvullend een kanteldraaiwagen beschikbaar. De naam is ontstaan uit de voornamen van vier van de vijf werkgroepleden die de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk een tilhulp te ontwikkelen: Milko Spierings van Jongbloed & Zn. uit Tilburg, Cock Weerd van Glasimpex uit Schiedam, Louis Grootscholten van Glass Inside uit Wateringen en Ton van der Meulen van Glas-Ci uit Almelo. Ook Albert Contant van Prins Glas uit Vlissingen maakte deel uit van de werkgroep. De vijf bedrijven zijn lid van de Glas Branche Organisatie en nemen deel aan de IPC-regeling, een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Werkgroeplid directeur Louis Grootscholten van Glass Inside uit Wateringen onthulde de Micoloto. Hij sprak over een bijzonder samenwerkingsverband dat geleid heeft tot een uniek tilhulp, waarmee de glasbranche inspeelt op de vraag uit de markt: een flexibele tilhulp die het verplaatsen en monteren van glas vergemakkelijkt. Maar bovenal is het een innovatie die een belangrijke bijdrage levert aan een veiligere en gezondere werkplek.' Meer over de Micoloto leest u in Glas in Beeld nummer 5, oktober 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.