Nieuws
Glas Award

Volgend jaar wordt de Glas Award weer uitgereikt. Naast de award zijn er ook een Innovatie Award en een Aanmoedigingsprijs. De Glas Award is een tweejaarlijks initiatief van Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. De prijs wordt toegekend aan een project, bijzondere toepassing van vlakglas of een innovatief product. De uitreiking vindt plaats op 18 maart 2021.

Ook product- of organisatorische innovaties komen in aanmerking voor de prijs. Dat geldt ook voor elk ander succesvol initiatief ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur. Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen aangemeld worden. Iedereen die betrokken is bij de totstandkoming van een glasproject, zoals architecten, producenten, glasbedrijven en aannemers, kan een project, product of initiatief aanmelden via www.glasaward.nl. De vorige winnaar, in 2019, was het Poortgebouw in Utrecht, een project van Saint-Gobain Gevelbouw.

Onafhankelijke jury

Voor de Glas Award worden maximaal drie inzendingen genomineerd. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury. De jury heeft ook dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. De leden van Vakgroep GLAS brengen hun stem uit op de genomineerde bedrijven en bepalen hierdoor de winnaar van de Glas Award. Ook worden er een Innovatie Award en, indien van toepassing, een Aanmoedigingsprijs uitgereikt. De jury van de Glas Award bestaat uit: Peter van Rhede (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz en Jan Belis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent. Glas in Beeld zal in nummer 1 – 2021 uitgebreid aandacht besteden aan de genomineerde bedrijven. Uitgever Eisma Bouwmedia, uitgever van dit vakblad, is mediapartner van de Glas Award 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.