Nieuws
goud geprint glas

Met zijn nieuwe digitale printtechnologie kan sedak uit Gersthofen (D) nu ook edelmetalen op glas printen. Het samenspel tussen glas en goud- en zilverbedrukking zorgt voor fascinerende optische effecten. Het proces van goud geprint glas maakt het mogelijk complexe ontwerpideeën in hoge precisie uit te voeren. Glas tot 3,30 x 18 meter bedrukt met echt goud en zilver in een resolutie tot 1024 dpi.

Goud en glas zijn twee materialen die de mensheid eeuwenlang hebben gefascineerd. Enerzijds de elegante uitstraling van het edelmetaal met de hoge waarde. Anderzijds de heldere transparantie van het kwetsbare materiaal glas. Sedak maakt een prachtige symbiose tussen beide werkelijk. Het bedrukken gebeurt op floatglas. Voor het drukproces worden goud- of zilverdeeltjes in een speciale oplossing gebonden. Vervolgens wordt het metaal digitaal op het glas aangebracht. Het metaal wordt door het harden van het glas permanent met het oppervlak verbonden. Om het gedrukte ontwerp te beschermen tegen omgevingsinvloeden en mechanische beschadigingen zoals krassen, wordt het glas gelamineerd met de bedrukte zijde aan de binnenkant van het laminaat. Ook gebogen versies van het goud geprint glas behoren tot de mogelijkheden, evenals de assemblage tot isolatieglas.

  • goud geprint glas
  • goud geprint glas
  • goud geprint glas

Digitaal printen: snel, flexibel, creatief

Digitaal printen van edelmetalen biedt volgens sedak tal van voordelen vergeleken met andere processen. Door glas te coaten is het weliswaar mogelijk een metaallaag aan te brengen, maar dat kan alleen over het gehele glasoppervlak. Bij digitaal printen zijn de meest ingewikkelde ontwerpen haalbaar: fijne stippen, complexe patronen en zelfs kleurverlopen. ‘Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling hebben we nu het spectrum van ons digitaal printen uitgebreid’, zegt Ulrich Theisen, Sales Manager. ‘De mogelijkheid om goud geprint glas te ontwerpen met de majestueuze glans van echte edelmetaal in oversized formaten is uniek. Er is een fascinerende interactie tussen de transparantie van het glas en de schittering van de edelmetalen. Een fascinatie die een toeschouwer boeit.’ Sedak’s nieuwe druktechniek met goud geprint glas wordt voor het eerst gebruikt in een groot project in Azië.

Lees op onze site meer over de innovaties in glas bij sedak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.