Nieuws
brandveiligheid

NEN en Brandveilig Bouwen Nederland organiseren op 6 oktober om 15 uur een Engelstalig webinar over brandveiligheid van gevels. Europese sprekers delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het webinar is bestemd voor iedereen die zich met brandveiligheid van gevels bezighoudt.

Wereldwijd zijn er voorbeelden van grote en soms oncontroleerbare gebouwbranden waarbij vooral gevels betrokken waren. De brand in de Grenfell-toren in Londen is er één van, maar er zijn er nog veel meer. Dit heeft geleid tot voorstellen waarmee de brandveiligheid van gevels verbeterd kan worden. Ook het modelleren van brandproeven van gevelconstructies hebben geleid tot meer inzicht. Het webinar ‘Facade Fire Safety’ deelt deze laatste wetenschappelijke inzichten overzichtelijk.

Brandveiligheid: sprekers en organisatie 

De Werkgroep Gevels organiseert het webinar. Naast NEN en BBN spelen ook Bouwen met Staal, VMRG, DGMR en het Expertisecentrum Regelgeving Bouw een aanjagende rol. Sprekers zijn dr. Angus Law (Universiteit van Edinburgh), Lars Boström (RISE), Eric Guillaume (Efectis) en Sven Eeckhout (Belgische onderzoeksorganisatie WTCB). Ze praten de deelnemers bij over de nieuwste ontwikkelingen. Alle mensen die zich met brandveiligheid van gevels bezighouden en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen willen vernemen, zijn van harte welkom. Registreren is kosteloos en kan via NEN Evenementen.

Lees op onze site alle berichten over brandwerend glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.