Nieuws
glazen kuchschermen

OV-bedrijven hebben bij Steinfort Glas in Franeker duizenden glazen kuchschermen tegen Corona besteld voor toepassing in bussen en trams. Steinfort ontwikkelde deze zomer kuchschermen van anti-reflecterend veiligheidsglas die voldoen aan de randvoorwaarden gesteld door RDW in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. 

Steinfort is gecertificeerd om glas te leveren ten behoeve van de automobielindustrie. Ook heeft het bedrijf de capaciteit om de benodigde aantallen volumematig te produceren. De eerste glazen schermen zijn begin september geleverd. Toegepast is Clearsight van AGC, 4 millimeter dik extra helder, ontspiegeld glas dat is gehard volgens de R43 automobiel norm (niet gelaagd).

Glazen kuchschermen anti-reflecterend

‘We hebben de kuchschermen ontwikkeld in samenwerking met vervoersbedrijven en een grote busproducent’, vertelt commercieel directeur Gerlof Reijneker. ‘Een constructieve samenwerking waar we werkten aan lange termijn oplossingen die zowel de reiziger als de buschauffeur en trambestuurder dienen. Zo gebruiken we voor het comfort van de chauffeur, bestuurder en reizigers anti-reflecterend veiligheidsglas conform ECE RP43. Na het proefrijden met deze schermen ontvingen we echt goede reacties. De chauffeurs zagen ook direct mogelijkheden voor andere ruiten waarbij zij last hebben van spiegeling.’

OV-bedrijven streven ernaar alle bussen en trams in een periode van twee maanden omgebouwd te hebben. Na plaatsing van de schermen hoeven chauffeurs en bestuurders geen mondkapje te dragen. Voor reizigers blijft dit wel verplicht. Ook mogen reizigers weer voorin de bus of tram instappen. TNO beveelt aan om de luchtcirculatie te bevorderen door alle voor- en achterdeuren regelmatig te openen bij de haltes. De kuchschermen zijn niet alleen veilig, ze hebben ook als voordeel dat zwartrijders minder kans krijgen. Ook sociale controle is weer meer mogelijk in het openbaar vervoer.

Lees op onze site alle berichten over glazen kuchschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.